- گروه شرکت های گیاه چسب
- ایمنی
خط مشی ایمنی شرکت گیاه چسب کیش توجه به مقوله ايمني و پيشگيري در راس اولويت هاي می باشد و اقدامات پيشگيرانه و فرهنگ ايمني را سرلوحه كار متخصصان قرارداده است و در این راستا درصددکاهش خطای انسانی وسیستمی, ارائه آموزش موثر برکاهش حادثه می باشد. ازاین رو با تصويب بودجه و توجه به امر آموزش، شرايط و زمينه لازم را در محیط کاری به منظور افزايش ضريب ايمني فراهم آورده است و جهت تسریع در دستیابی به اهداف تعریف شده در زمینه ایمنی, اقدام به استقرارسیستم ایمنی-ISO14001 OHSAS18001 و استخدام نیروهای متخصص و برگزاری دوره های آموزشی ایمنی اثربخش نموده است.
با تو جه به اینکه سرمايه هر سازمان نيروي انساني متخصص و توانمند آن می باشد؛ لذا سازمان برای سلامت، شادابي و ايجاد محيط ايمن و درنتیجه افزايش راندمان كار, سرمايه گذاري و برنامه ریزی نموده است.
همچنین به منظور حفاظت از نيروهاي انساني و كاهش بيماري هاي ناشي از كار و همچنين ايمن سازي تجهيزات و حفاظت از دارايي هاي شركت برنامه هاي ايمني و اموزشي را با هدف استقرار نظام مديريت HSE در دستور كار دارد.و شناسايي بيماري هاي ناشي از كار در صنعت مدیریت پسماند، انجام ارزيابي ريسك تمامي فرآيندهاي حفاري، اعزام تمامي كاركنان براي انجام آزمايشات و معاينات طب صنعتي، آناليز حوادث و تعيين هزينه هاي مستقيم و غير مستقيم حوادث، اندازه گيري عوامل زيان آور فيزيكي و شيمیايي محيط هاي كاري در سطح شركت، انجام عملیات مدیریت پسماند آلاينده هاي زيست محيطي گل حفاري است.
مهمترين بخش از هر برنامه ايمني و بهداشتي و به عبارت كاملتر هر سيستم مديريت ايمني و بهداشت شناسايي خطرات وحوادث است و در واقع موتور سيستم محسوب مي شود.ابتدا بايد خطرات را شناسايي نمود تا بتوانيم بر اساس آن راه مقابله و حذف خطر را پيشنهاد كنيم. بررسي علل و عوامل حوادث و شرايط ايجاد حادثه يكي از راهكارهايي است كه ميتوان براساس كسب تجارب ناشي از آن و كشف زواياي حوادث از بروز حوادث بعدي جلوگيري بعمل آورد. نوع حادثه هاي اتفاق افتاده سقوط كردن و لغزيدن ، ضرب خوردگي وبريدگي و قطع اعضاء بيشترين موارد حوادث ناشي از كار و علل وقوع حوادث نيز بي احتياطي مهم ترين علت می باشد.و البته باید این امر را درنظر گرفت که از ميان صنعت, صنعت حفاري يكي از سخت ترين و پرمخاطره ترين صنايع مي باشد. در روش جاری با توجه به عدم حضور دستگاه حفاری بخش عمده این خطرات منتفی می گردد ولی خطرات بالقوه مانند لیز خوردن، آسیب جسمی بر اثر عدم استفاده از لوازم ایمنی شخصی و خطراتی که در استفاده از ماشین آلات حمل و نقل سنگین وجود دارد پا برجاست.
عوامل مهم تاثیر گذار در ایجاد حادثه
بی احتياطی
بيشترين علل حوادث در صنعت حفاري مربوط به بي احتياطي مي باشد. با توجه به اينكه عمليات حفاري سنگين بوده و نياز به دقت و تمركز بالايي دارد، و از طرفي هر شيفت كاري در دستگاه هاي حفاري 12 ساعت است كه شيفت روزكار از ساعت7 تا 19 و شيفت شب از ساعت 19 تا 7 روز بعد مي باشد، لذا بايستي شرايط مناسب در محيط كار فراهم گردد تا بي احتياطي پرسنل به حداقل برسد. بي احتياطي پرسنل ناشي ازگزينش نامناسب ، عدم آموزش لازم، خواب ناكافي، استفاده ازموبايل در حين كار، شوخي هاي نابجا و غرور كاذب افراد با تجربه و… مي باشد. در اين خصوص مي توان به راهكارهایي اشاره نمود. قانونمند كردن مراحل استخدامي جهت پرسنل شرکت ،گزينش بر اساس قابليت فني افراد با استفاده ازگزینش درست، معاينات طبي قبل و بعد از استخدام، آموزش فني و ايمني افراد قبل از عزيمت به دكل هاي حفاري، نظارت و همكاري مديران و HSE ، آموزش و نظارت مناسب بر افراد در حين كار توسط مسئول مستقيم و مسئول روساي ارشد بر تداركات و خدمات پشتيباني مانند (غذا، اسكان، رفت وآمد مناسب ، امكانات ورزشي) تست موادمخدر و الكل از تمامي افراد در حين خدمت، نظارت شديد بر عدم استفاده از تلفن همراه ، استعمال دخانيات و شوخي هاي نابجا در محوطه عملياتي كه از وظايف مسئول HSE می باشد.
ليز خوردن
ليز خوردن دومين رتبه را در بروز حادثه را دارد علت اصلي آن وجود روغن، گازوئيل ، بارش برف و يخبندان باعث بروز ليز خوردگي و ايجاد حادثه در محيط كار مي گردد. لذا در اين خصوص راهكارهایی را مي توان مد نظر قرارگرفت نظافت و تميزكاري مداوم سطح و مناطق عملياتي از گل حفاري و ساير آموزش افراد قبل از شروع كاراستفاده از نمك و ماسه بر روي سطوحي كه برف و يا يخ قرار دارد، آج دار كردن تمامي سطوح ، نردبان ها و پله هاي موجود در منطقه عملياتي، استفاده از كفش هاي ايمني مناسب، نصب گاردهاي مناسب و رعایت استاندارد درمحيط هاي كه احتمال ليزخوردن و پرت شدن افراد وجود دارد .
عدم آموزش صحیح
سومين عامل در بروز حادثه عدم آموزش مناسب و كافي پرسنل مي باشد. لذا مديران ارشد عملياتي و آموزش بايد مساله آموزش پرسنل را از مهمترين و اصلي ترين اهداف خود قرار دهند. مسائل ايمني وبهداشتي عمومي و تخصصي به هر سمت آموزش داده شود. همچنين آموزش هاي ايمني و بهداشتي حين خدمت بصورت منظم و بر اساس نياز سمت ها در مراكز معتبر كه گواهينامه هاي بين المللي صادر ميكنند برگزار گردد ( اطفاء حريق مقدماتي و پيشرفته، كمكهاي اوليه مقدماتي و پيشرفته، كار در ارتفاع، آشنايي با گاز).
ساير موارد
عوامل ديگري كه باعث حادثه میشود شامل روشنایی نامناسب، شرايط جوي، روشنايي نامناسب وتعجيل درکار می باشد.گاز گرفتگي در محوطه هاي سربسته مانند مخازن و تانك هاي ذخيره صورت مي گيرد بنابرين جهت هرگونه عمليات باید مسئول HSE را آگاه ساخت.
واحد HSE شرکت گیاه چسب کیش با شناسایی و ارزیابی ریسک مشاغل و محیط عملیات, سیستم ایمنی متناسب با شرایط کاری طرح ریزی نموده است.